miércoles, 27 de abril de 2016

1 de MAIG DEL 1886-2016; ACTUALITAT I VIGÈNCIA PER SEGUIR LLUITANT CGT- BARCELONA MANIFESTACIÓ 1 DE MAIG 2016 VIA LAIETANA-JAUME I a les 11 hores

1 de MAIG DEL 1886-2016; ACTUALITAT I VIGÈNCIA PER SEGUIR LLUITANT
CGT- BARCELONA MANIFESTACIÓ 1 DE MAIG 2016 VIA LAIETANA-JAUME I
a les 11 hores
“1 de maig de 2016, Al carrer a reconquerir Llibertats i Drets”

És el quart aniversari de la mort i segrest dels Drets Laborals i Socials que el govern i la Troika ens van imposar per mitjà de les seves lleis lliberticides: La Reforma Laboral, la Llei Mordassa i el Codi Penal.
Tremendes agressions laborals que han suposat la devaluació de totes les rendes salarials, robant a les classes assalariades més de 8 punts de tota la riquesa produïda, per lliurar-la-hi directament a l'oligarquia i a les empreses, augmentant així, fins a límits insuportables, l'explotació de la majoria social.
Són drets que han expropiat a les persones treballadores, imposant la “flexibilitat” en les empreses, on les condicions de treball (jornades, funcions, salaris, vacances, mobilitat i disponibilitat), són administrades i decidides unilateralment pel capital, provocant que els costos laborals disminueixin significativament, especialment l'acomiadament, el qual s'aplica arbitràriament per part dels empresaris, beneficiant-se amb una indecent rebaixa de les indemnitzacions.
Han suprimit la llibertat sindical i inutilitzat la de Negociació Col·lectiva, lliurant als empresaris la facultat de negar la defensa col·lectiva de la classe treballadora i la capacitat de reprimir, de manera totalitària, la dissidència i la Vaga.
Han condemnat a tota una generació (o a més d'una) de joves a l'atur, prop del 50%, alhora que se'ns obliga a treballar fins als 67 anys, per poder tenir una pensió contributiva, la qual també està en dubte.  Sobre les persones pensionistes actuals (9,2 milions), s'han aplicat autèntiques polítiques d'expropiació, ben congelant-les o ben incrementant-les en un miserable 0,25%. Per les pensionistes futures, una retallada d'entre un 5% i un 15%, gràcies a les diferents lleis elaborades pels governs i amb la col·laboració dels sindicats pactistes.
Han posat en risc tot el Sistema Públic de Pensions, per mitjà d'abaratir els salaris (11,3 milions de persones assalariades no arriben als 700 euros mensuals), alhora que s'exonera de pagament a les empreses de les seves cotitzacions socials fins als 500 euros, i se'ls fixa tarifes planes de 100 euros. També se'ls eximeix de pagar cotitzacions fins al 70% en gran part dels contractes “escombraries”.
Uns governs i uns altres, amb el suport dels seus partits, han ancorat a la “Constitució del Règim”, la regla sagrada del dèficit, on els estats i els seus governs assumeixen els deutes de financers, banquers i grans empresaris amb els diners públics, garantint sempre i en qualsevol circumstància el pagament d'aquests deutes, per sobre dels drets socials de tots i totes, tals com l'Educació, la Sanitat, les Cures, les Pensions, etc…
La llibertat d'Expressió, de Manifestació, de Vaga i de Dissidència, han estat liquidades amb el cop d'estat que suposen les lleis imposades com la Reforma del Codi Penal, la Llei Mordassa i la Llei Antiyihadista.
Milers de persones són desnonades i expulsades dels seus habitatges. I milers són també els sindicalistes, activistes de diferents moviments socials, les diverses marees en defensa del públic, persones d'abaix, honestes, lluitadores, que es troben encausades, condemnades o empresonades pel fet de defensar les condicions laborals, les ocupacions, els habitatges, la llibertat d'expressió…, els drets socials miserablement arrabassats.
No obstant això, els poderosos (empresaris, financers, banquers) i els qui actuen com a sicaris al seu servei, els polítics, que porten anys i anys instal·lats en un sistema corrupte i criminal, són impunes i es riuen de nosaltres, negant qualsevol tipus de responsabilitat.
CGT, en aquest 1 de Maig, fa una crida a totes les persones que estan sofrint aquesta situació d'emergència social, d'exclusió i precarietat, de repressió policial, jurídica, laboral i econòmica, a prendre els carrers, conjuntament amb la seva classe, per reconquistar els drets i llibertats que corresponen a la col·lectivitat.

Visca l'1 de Maig! Visca la Classe Treballadora! Visca les persones que lluiten!

No hay comentarios: